ریزش موها از شایع ترین مشکلات در میان زنان و مردان محسوب می گردد و علت آن می تواند موارد زیادی مانند وراثت ، تغذیه ی نادرست  و عدم تعادل هورمونی باشد. بله درست است هورمون ها نیز می توانند در فرایند ریزش مو نقش داشته باشد. با شادی بیوتی همراه باشید تا عوامل هورمونی ریزش مو را بشناسید. سپس درمان اصولی آن را  در پیش بگیرید.

 شناخت عوامل ریزش مو

ریزش مو عوامل  فراوانی دارد که از مهم ترین آنها می توانیم به عوامل هورمونی ریزش مو اشاره کنیم برای آشنایی با سایر عوامل ریزش مو به موارد زیر توجه کنید

  • ژنتیک
  • رژیم غذایی ناسالم
  • استرس و اضطراب
  • وجود قارچ در سر
  • اختلال در سیستم دفاعی بدن
  • عوارض برخی از داروها
  • کم خونی و کمبود روی
  • استفاده ی زیاد از ابزارهای حرارتی و آرایشی مو
  • افزایش سن

بعد از معرفی علت های ریزش مو، قصد داریم درباره ی مهم ترین علت ریزش مو  یعنی عوامل هورمونی ریزش مو صحبت کنیم اینکه اصلا از کجا بفهمیم ریزش مو هورمونی است؟ و خلاصه نقش هورمون ها را در ریزش مو،‌  بررسی خواهیم کرد.

عدم تعادل هورمونی و ریزش مو ها
مهم ترین علت ریزش مو، عدم تعادل هورمونی است

نقش هورمون ها در ریزش مو

عوامل هورمونی ریزش مو نقش مهمی را در فرایند چرخه ی رشد مو ایفا می کنند. در اصل هورمون ها نوعی ماده ی شیمیایی هستند  که در داخل غدد بدن ترشح می شود سپس به جریان  خون وارد می شوند.  جنس آنها  از استروئیدی و شیمیایی می باشد. از مهم ترین هورمون های بدن که در ظاهر پوست و موی انسان تاثیر می گذارند موارد زیر می باشند.

استروژن و پروژسترون

این هورمون های زنانه  در قاعدگی خانم ها، تقویت استخوان و رشد موی زنان نقش مهمی دارند. زمانی که سطح تولید هورمون استروژن و پروژسترون کم  میشود ریزش مو شدت می گیرد و از رشد آن نیز کاسته می شود.

آندروژن

آندروژن نوعی هورمون جنسی مردانه است این هورمون در شکل گیری خصوصیات مردانه موثر می باشد. در زمان بلوغ سطح تولید آندروژن  در بدن  افزایش می یابد. افزایش آندروژن یکی از مهم ترین عوامل هورمونی ریزش مو در مردان می باشد.

انسولین

انسولین به تنظیم میزان قند خون کمک می کند. افزون بر این در مواردی مانند چاقی ، لاغری، سلامت قلب و ریزش مو نیز نقش دارد. پزشکان به این نتیجه رسیده اند که مقاومت به انسولین در زنان، ممکن است سبب ریزش مو با الگوی زنانه گردد.

 

تستوسترون

تستوسترون نوعی هورمون مردانه است که در بدن زنان نیز به میزان اندکی وجود دارد. این هورمون رشد دهنده ی موهای ضخیم مردانه در قسمت سینه، دست و شکم می باشد. در برخی موارد مشاهده می شود که تستوسترون به دی هیدروتستوسترون یا DHT تبدیل می گردد. این ماده یکی از تولیدات جانبی تستوسترون محسوب می شود. تستوسترون از طریق آنزیم ۵ – آلفا ردوکتاز به DHT تبدیل می گردد. اگر بخواهیم به تاثیر DHT و ریزش مو اشاره کنیم موارد زیر در ذهن تداعی می گردد.

  • DHT سبب کندتر گشتن چرخه ی رشد مو می گردد.
  • فولیکول های مو را کوچک می کند.
  • موها نازک تر و کوتاه قدتر می گرددند
  • در نهایت ریزش مو اتفاق می افتد.
تاثیر DHT و ریزش مو
تاثیر DHT و ریزش مو به ویژه در مردان قابل مشاهده است.

مهم ترین علت ریزش مو در زنان چیست

 مهم ترین علت ریزش مو در زنان عدم تعادل هورمونی می باشد که  ممکن است سبب ایجاد مشکلات دیگری نظیر کاهش میل جنسی،‌ کاهش سطح انرژی در بدن شوند.  عدم تعادل  هورمونی در شکل های زیر می تواند در زنان سبب ریزش مو گردد.

تیروئید

کارکرد این غده ارتباط مستقیمی با تعادل هورمون ها دارد. غده تیروئید نوعی  تولید کننده ی هورمون می باشد که  اگر تولید هورمون ها کم یا زیاد باشد ریزش مو  اتفاق می افتد دلیل آن را نیز می توانیم به ساختار هوشمند بدن انسان ربط دهیم. چرا که در اثر نوسانات هورمونی سطح تولید غده ی تیروئید نیز مختل می گردد بنابراین سیستم دفاعی بدن تمام تمرکز خود را در جهت متعادل سازی هورمون ها می گذارد و به رشد موها اهمیتی نمی دهد.

بارداری و زایمان

امکان ریزش مو بعد از  دوران بارداری نیز وجود دارد. بعد از سه یا چهار ماه بعد از زایمان برخی از زنان دچار تلوژن افلوویوم می شوند یعنی به طور ناگهانی دچار ریزش موی شدیدی می گردند که بعدها با تنظیم هورمونها به صورت خودکار ریزش موهایشان متوقف خواهد گشت.

 

یائسگی

همانطور که گفتیم به مقدار اندکی هورمون تستوسترون در بدن زنان نیز تولید میگردد که تا قبل رسیدن خانم ها به سن یائسگی توسط هورمون های استروژن و پروژسترون تنظیم می گردد. اما پس از ورود به سن یائسگی تولید استروژن کاهش پیدا می کند. اثرات مخرب افزایش هورمون تستوسترون سبب ریزش موی زنان در این سن می گردد. پس در حالت کلی می توانیم علت ریزش مو در زنان یائسه را کاهش سطح تولید هورمون زنانه ی استروژن و پروژسترون بدانیم.

سندروم تخمدان پلی کیستیک

یکی دیگر از عوامل هورمونی ریزش مو  سندرم  تخمدان پلی کیستیک یا PCOS می باشد. در این عارضه تغییرات ناشی از ترشح انسولین موجب اختلال در فرایند تخمک گذاری تخمدان ها  و نیز رشد موی سر می گردد. از علائم ریزش موی PCOS می توانیم به ریزش مو در تاج سر اشاره کنیم افزون بر آن، موها نیز بر اثر این عارضه نازک و ضعیف می گردند.

از کجا بفهمیم ریزش مو هورمونی است؟

حتما بعد از اینکه با عوامل هورمونی ریزش مو  آشنا شدید با خود می گویید که  از کجا بفهمیم ریزش مو هورمونی است؟ باید در جواب بگوییم ریزش موی هورمونی دارای نشانه هایی است که در زیر به آنها اشاره کرده ایم.

  • ریزش مو در ناحیه ی جلوی سر و یا شقیقه ها
  • گاهی نیز ریزش پراکنده در نقاط مختلف سر
  • ریزش مو فقط در یک سمت سر که اغلب در سمت راست اتفاق می افتد.

البته زنانی که دارای نشانه هایی نظیر رشد موهای زائد، قاعدگی نامنظم و جوش صورت در ناحیه ی چانه هستند اغلب اوقات ریزش موی حاصل از برهم خوردن تعادلات هورمونی را تجربه می کنند.

عوامل هورمونی بر ریزش مو و قرص برای ریزش موی هورمونی
خوردن قرص برای ریزش موی هورمونی یکی از راههای درمان می باشد.

درمان ریزش موی هورمونی چگونه است؟

بعد از اینکه فهمیدید ریزش موهایتان ناشی از برهم خوردن سطح هورمون هایتان است در  مرحله ی بعدی باید به فکر  درمان ریزش موها باشید. برای درمان ابتدا نیاز است که دادن آزمایش هورمون برای ریزش مو را آغاز کنید سپس بر اساس تصمیمی که پزشک متخصص می گیرد خوردن قرص برای ریزش موی هورمونی  و یا سایر درمان ها را در پیش بگیرید . از راههای متداول درمان ریزش موی هورمونی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • درمان دارویی از طریق قرص هایی مانند اسپیرونولاکتون، سیپروترون استات و فلوتامید
  • درمان از طریق محلول های موضعی مانند ماینوکسیدیل و فیناستراید
  • رفع مشکلات کبدی
  • درمان یبوست
  • نوشیدن روزانه ۸ لیوان آب
  • کاهش استرس
  • کاشت مو در مواردی که ریزش مو شدید است

توصیه متخصصین شادی بیوتی

شادی بیوتی با فراهم کردن محصولات اورجینال و تضمین کیفیت ، رضایت مشتریان را جلب کرده و اعتماد را در آن ها به وجود آورده. 

طبق توصیه متخصصین شادی بیوتی ، علاوه بر مطالعه مقاله بالا، استفاده از محصولات پیشنهادی زیر هم تا حد زیادی برای شما مفید خواهد بود

دیدگاهتان را بنویسید

ایمیل و شماره همراه شما هرگز نمایش داده نخواهد شد، وب سایت اختیاریست.

دیدگاه:پیام شما
نامنام شما
ایمیلایمیل
وب سایتوب سایت

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.