داشتن موهای چرب، از مشکلات رایج در میان افراد است. برای حل این مشکل نیز باید راه حل اصولی در پیش گرفت. شستن زیاد موها راهی مناسب برای خلاص از چربی  موها نمی باشد. مراقبت از موهای چرب دارای اصول و قواعدی می باشد. مجله ی شادی بیوتی نیز قصد دارد شما را با قواعد نگهداری از موهای چرب آشنا کند.

مراقبت از موهای چرب با شناخت عوامل چرب کننده

برای مراقبت از موهای چرب ابتدا دلیل چرب شدن زیاد آنها را پیدا کنید. علت شناسی کمک زیادی به نحوه مراقبت از موی چرب خواهد کرد. فرض کنید ریشه‌ی اصلی چربی بیش از حد موهایتان، اختلالات هورمونی باشد در آن صورت استفاده از انواع و اقسام محصولات مراقبتی مو کمکی به شما نخواهد کرد.  معمولا کسانی که دلیل اصلی روغنی بودنشان چربی موهایشان ، اختلالات هورمونی میباشد از کمبود ویتامین B2  رنج میبرند. بنابراین داشتن رژیم‌های غذایی سرشار از ویتامین نیز به حفظ تعادل چربی در موها کمک میکند. از علت های دیگر چربی مو می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • وراثت
  • ترشح بیش از حد غدد چربی
  • استرس
  • دستکاری غیر ارادی موها
  • شستن زیاد موها
  • استفاده از شامپوهای نامناسب
  • استفاده از نرم کننده
  • براشینگ کردن زیاد مو
  • خوردن بیش از حد غذاهای چرب و سرخ کردنی
  • نشستن موها بیش از چهار روز

حال که علتهای اصلی چرب شدن مو را فهمیدید. وقت آن رسیده است که برای مراقبت از موهای چرب و نازک، روتین مناسبی را دنبال کنید. در ادامه به بیان روتین مراقبت از موهای چرب خواهیم پرداخت.

برای مراقبت از موهای چرب، لازم است تا روتین مخصوص متناسب با جنس موهایتان را بشناسید.

 معرفی روتین مراقبت از موهای چرب

مراقبت از موهای چرب با رعایت روتین ساده در زندگی روزمره میسر می گردد. روتین مراقبت از موهای چرب شامل  ۷ مرحله می باشد. برای آشنایی با این مراحل به مطالب زیر توجه کنید.

۱٫ استفاده از شامپوی مخصوص

برای نگهداری از موهای چرب، لازم است تا شامپوی مخصوص موهای خود را بشناسید. برای کنترل میزان چربی موهایتان سراغ شامپویی بروید که خصوصیات زیر را دارا باشد.

  • میزان ترشحات غدد چربی در پوست سر را کاهش دهند.
  • برای مصرف روزانه و دوره ای مناسب باشند
  • موجب افزایش گردش خون  در اطراف فولیکول‌های مو گردند
  • سبب تقویت رشد مو گردد.
  • التهاب سر را که در اثر شستشوی زیاد بوجود آمده است را  از بین ببرد.
  • حاوی عصاره گیاهان مفیدی برای کاهش چربی در ریشه‌ی مو باشد.

انتخاب شامپوی مخصوص موهای چرب، اصولی ترین روش مراقبت از موهای چرب محسوب می‌گردد.

۲٫  پاکسازی صحیح موها

افرادی که موهای چربی دارند هفته‌ای دو االی سه بار حمام کردن برای رفع چربی موهایشان کفایت می‌کند. زیرا شامپوی مخصوص موهای چرب نیز کمک کننده‌ی رفع کثیفی و روغنی بودن موهایشان است. با توجه به حجم و اندازه‌ی موهایتان، مقداری از شامپو را به موهایتان آغشته سازید برای شستن موهای خود از چنگ زدن و دست زدن پوست سر خود خودداری کنید. زیرا این کار سبب تحریک غدد چربی در سر می‌گردد. بلافاصله پس از زدن شامپو، موهایتان را آبکشی نکنید بلکه اجازه بدهید سه دقیقه بر روی موهایتان بماند. سپس با ملایمت آبکشی کنید. توجه داشته باشید که  بیش از یکبار شستن موها در حمام آسیب زیادی به آنها  وارد میکند. بنابراین در شستن موهایتان افراط نکنید. نکته ی آخر در پاکسازی صحیح موها، استفاده از آب ولرم یا خنک برای شستشوی آنها می باشد. آب داغ موجب تولید چربی زیاد در کف سر می گردد. بنابراین در هنگام آبکشی کردن موهایتان به دمای آب نیز توجه کنید.

۳٫  استفاده ی صحیح از نرم کننده

برای مراقبت از موهای چرب، نرم کننده را به انتهای موهایتان و ساقه‌هایش بزنید. از اعمال نرم کننده بر کف سر و ریشه‌ی موهایتان جدا خودداری کنید. زیرا این محصولات حاوی سیلیکون هستند و سبب چربی و نرمی موها می گردند. در صورت لزوم مثلا زمانی که قصد مهمانی رفتن دارید نرم کننده را به انتهای موهایتان بزنید و با آب فراوان بشویید.

۴٫ خشک کردن موها

بعد از خروج از حمام، با حوله ای نرم و تمیز آب اضافی موهایتان را بگیرید. سپس اجازه بدهید در هوای آزاد خود به خودی خشک گردد. اما اگر انجام این کار برایتان مقدور نیست. میتوانید ابتدا محصولات محافظت کننده ی مو را بر روی موهایتان اسپری کنید سپس از سشوار برای خشک کردن آنها استفاده کنید.  دقت کنید که درجه ی گرمایشی سشوار در حد کم باشد. زیرا برخورد زیاد  گرما با موهایتان سبب افزایش چربی و رسیدن آسیب به آنها می گردد.

برای مراقبت از موهای چرب، شانه کردن صحیح موهایتان را فرا بگیرید.

۵٫شانه کردن صحیح موها

یکی دیگر از راههای مراقبت از موهای چرب توجه به نحوه و میزان شانه کردن موهای چرب می باشد. در شانه زدن موهایتان افراط نکنید. شاید ابتدا موهایتان زیبا و یکدست به نظر بیایند اما بعد گذشت چندین ساعت دوباره چربی موهایتان افزایش خواهد یافت. علت این امر آن است که وقتی دندانه های شانه را به کف پوست سر خود می زنید سبب تحریک ترشحات چربی درپوست سرتان  می‌‎گردید. بنابراین بهترین راه این است که ساقه ها و انتهای موهایتان را مرتب شانه بزنید. یکبار شانه کردن عمیق موهایتان کفایت می‌کند. برای جلوگیری از چرب شدن موهایتان شانه ای که در طول روز استفاده میکنید را با استفاده از آب بشویید تا آلودگی و چربی های در دندانه هایش باقی نمانده باشد.

۶٫ استفاده از محصولات مراقبتی پوست چرب

محصولات زیادی برای مراقبت از موهای چرب در بازار وجود دارند. استفاده از سرم ها و ماسک موهای مخصوص موهای چرب نیز یکی دیگر از روش های مراقبت از موهای چرب به شمار می آید. برای تاثیر گذاری بیشتر این محصولات بر روی موهایتان،‌ سراغ آنهایی بروید که حاوی عصاره ی گیاهی سودمند مانند گزنه، نعنا، چای سبز، رزماری و… هستند.

۷٫ داشتن رژیم غذایی مناسب

در روتین مراقبت از موهای چرب، باید کارکرد صحیح داخل بدن را هم در نظر بگیریم. یعنی کمک کنیم تا بدنمان نیز در تنظیم ترشحات چربی پوست سر و حتی صورت، موفق باشد. برای این کار خوردن غذاهایی سرشار ویتامین خصوصا ویتامین های گروه ب، بسیار کارساز خواهد بود. از طرفی حذف سرخ کردنی ها و چربی ها از سفره غذایی مان به زیبایی هرچه بیشتر موهایمان کمک خواهد کرد.

مراقبت از موهای چرب در طب سنتی

در طب سنتی به منظور مراقبت از موهای چرب، راهکارهای زیادی مطرح شده است. در مجله ی زیبایی شادی بیوتی به بیان معروف ترین روش های مراقبت از موی چرب از دیدگاه طب سنتی می پردازیم.

سرکه ی سیب به تنظیم ترشحات چربی پوست سر کمک میکند.

سرکه ی سیب

سرکه ی سیب به دلیل داشتن اسید استیک موجب تنظیم ترشحات چربی در کف پوست سر می گردد. برای درمان چربی اضافی موهایتان، دو قاشق غذاخوری سرکه ی سیب را با یک فنجان آب ترکیب کنید. سپس با اسپری بر موهایتان بزنید.

جوش شیرین

جوش شیرین نیز کاهنده ی مناسب چربی می باشد. برای استفاده از آن ۳ قاشق غذاخوری جوش شیرین را با یک لیتر آب ترکیب کنید و به شکل  خمیر در آورید. این خمیر را به موهایتان آغشته سازید و بعد از گذشت بیست دقیقه آنها را بشویید.

چای

چای در ترکیبات خود حاوی اسید تانیک می باشد. این ماده  برای کاهش چربی پوست سر مناسب می‌‌‌باشد. قبل از شستن موهایتان با شامپو،‌ ابتدا آنها را با چای خیس کنید و بعد از گذشت چند دقیقه، از شامپوی مخصوص استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

ایمیل و شماره همراه شما هرگز نمایش داده نخواهد شد، وب سایت اختیاریست.

دیدگاه:پیام شما
نامنام شما
ایمیلایمیل
وب سایتوب سایت

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.