قدم اول در درمان جوش های چرکی

جوش های چرکی نوعی ضایعات گنبدی شکلی هستند که رنگ آنها قرمز،‌ زرد، صورتی و سیاه می باشد. درمان جوش های چرکی اگر به روش اصولی و صحیح صورت گرفته نشود. ممکن است جای آن مدتها بر روی پوست باقی بماند. بنابراین توصیه میشود به جوش های چرکی دست نزنید. در اصل بهتر است تخلیه سازی آن از طریق متخصص پوست انجام گرفته شود. زیرا اگر خارج سازی جوش  چرکی به صورت کامل صورت نگیرد دوباره از همان مکان قبلی جوش های چرکی زیادی شروع به رشد و تکثیر خواهند کرد. یکی از قدم های اولیه در درمان جوش های چرکی شناختن علت بوجود آمدن آنها بر روی صورت است. در حالت کلی  از علتهای  پیدایش جوش صورت میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • عوامل ژنتیک و وراثت
  • تغییرات هورمونی که  در مردها با افزایش ترشح  هورمون آندروژن و در خانم ها با افزایش سطح تستسترون همراه است
  • در اغلب خانم ها بیماری سندروم  تخمدان پلی کیستیک یا pco از علت های اصلی جوش چرکی بزرگ میباشد.
  • افزایش چربی پوست در اثر ازدیاد ترشح غدد چربی
  • عرق کردن زیاد
  • بسته شدن منافذ صورت به دلیل استفاده ی زیاد از کرم پودر های نامناسب
  • مصرف برخی از داروها مانند کورتیکواستروئیدها، لیتیوم، فنی توئین، ایزونیازید
  • فولیکولیت که نوعی التهاب و عفونت در فولیکولهای مو میباشد .

حال که اندکی با شایع ترین علت های پیدایش جوش چرکی آشنا شدید می توانید راحت تر  درمان جوش های چرکی  و دردناک را شروع کنید.

درمان جوش چرکی

درمان جوش چرکی به وسیله ی شناخت علت های بوجود آمدن آن

اقدام های لازم در درمان جوش های چرکی

درمان جوش های  چرکی به شکل های مختلفی صورت می گیرد با انجام دادن آنها به صورت کامل، شاهد کاهش چشمگیر جوش چرکی سیاه و سر سفید در نقاط مختلف باشید. در حالت کلی درمان جوش های چرکی با استفاده از روش های زیر امکان پذیر است.

درمان های موضعی:

برای درمان موضعی جوش های چرکی استفاده از کرم ها و ژلهای ضد جوش توصیه می گردد. این محصولات مستقیما بر روی جوش و صورت استفاده میشود.  در درمان جوش صورت در صورتی که دارای آکنه های خفیف و متوسط باشید درمان های موضعی میتواند مفید باشد. برخی از جوش های چرکی بوی بدی دارند . به طوری که با خالی کردن آنها متوجه بوی ناخوشایندی می شوید. به همین دلیل به آنها جوش های چرکی بدبو می گویند. برای درمان این نمونه از جوش ها نیز درمان موضعی مناسب است. زیرا محصولات ضد جوش در ترکیبات خود حاوی بنزوئیل پراکسید، رزورسینول، اسید سالیسیلیک یا سولفور هستند. وظیفه ی اصلی بنزوئیل پراکسید در درمان جوش های چرکی نابودی باکتری های موجود در منافذ پوستی است. از طرفی اسید سالیسیلیک برای حذف سلول های اضافی پوست کاربرد دارد. ممکن با استفاده از داروهای موضعی احساس قرمزی،‌ خشکی و خارش در پوست خود کنید. بنابراین بهتر است از داروهایی که حاوی تسکین دهنده ها و ضد التهاب ها هستند استفاده کنید. تسکین دهنده های جوش شامل عصاره چای سبز، عصاره بابونه، برگ آلوئه ورا و… را میباشد. در نهایت میتوان گفت  مصرف کرم‌های آنتی بیوتیک یا رتینوئیدی به تنهایی یا به صورت ترکیبی از داروهای دیگر برای درمان جوش های چرکی بیشترین اثر را دارند.

دارو:

برای درمان سیستماتیک جوش های صورت مصرف داروهای خوراکی شایع ترین روش است. این داروها شامل موارد زیر هستند.

آنتی بیوتیک هایی مانند تتراسایکلین، ماینو سیکلین، داکسی سایکلین ،اریترومایسین برای از بین بردن باکتری ها و کاهش التهاب تجویز می گردند.

قرص های ضد بارداری برای خانم هایی که از بی نظمی قاعدگی رنج می برند توسط پزشک تجویز میشود.

اسپیرونولاکتون دارویی برای کاهش هورمون آندروژن است از آن برای درمان جوش های چرکی و التهاب استفاده میشود.

لایه برداری:

از روش های دیگر برای درمان جوش های چرکی لایه برداری شیمیایی است. از این روش زمانی استفاده میشود که درمان موضعی یا مصرف داروهای خوراکی برای بهبود جوش ها موثر واقع نشده است. در این روش برای درمان جوش های چرکی از اسید گلیکولیک و اسید سالیسیلیک استفاده میشود. وظیفه ی اصلی این مواد شیمیایی حذف سلول های مرده ی پوست و باز کردن منافذ بسته ی پوست میباشد.

لیزر درمانی:

امروزه استفاده از لیزرها نیز برای درمان جوش صورت کاربرد دارد. برای لیزر درمانی از روش های گوناگونی استفاده میکنیم ما در اینجا به دو روشی که شایع تر است اشاره میکنیم این دو روش شامل موارد زیر است.

افزایش دما در غدد چربی پوست،‌ در این روش میزان ترشح غدد چربی بدون تاثیر بر لایه های بیرونی پوست کاهش پیدا میکند.

تولید اکسیژن در منافذ مسدود پوست،‌ در این روش باکتری های که در فولیکول مو گیر افتاده اند و موجب التهاب در صورت گشته اند از بین می روند.

تخلیه کردن جوش های چرکی

تخلیه کردن جوش های چرکی یکی از روش های  درمان جوش های چرکی محسوب میشود.

تخلیه کردن:

در این روش سر جوش چرکی بزرگ توسط تیغ جراحی باز می شود. سپس به وسیله استراکتور که نوعی دستگاه استخراج کننده است محتوای درون جوش تخلیه میشود. جوش های چرکی کوچک نیز  به راحتی با فشار دادن دست خارج میشوند. در روش تخلیه کردن برای جلوگیری از باقی ماندن اسکار و جای جوش شکاف کوچکی بر روی آنها ایجاد می شود. این شکاف حدود ۳ میلی متر است.

پیشگیری دائمی ترین روش درمان جوش صورت

مراقبت از پوست بهترین روش برای درمان جوش های  چرکی محسوب میشود در این روش جوش چرکی خفیف و متوسط از بین می رود و از پیدایش جوش های جدید نیز جلوگیری میشود. برای مراقبت اصولی از پوست رعایت نکات زیر الزامی است.

  • تغییر رژیم غذایی،‌  ساده ترین روش در درمان جوش صورت است. مدتی مصرف غذاهای چرب و نوشیدنی های حاوی گلوکز را کنار بگذارید و به جای آن مصرف غذاهای حاوی فیبر و آنتی اکسیدان را در رژیم غذایی خود افزایش دهید. با این کار معلوم میشود آیا دلیل پیدایش جوش هایتان رژیم غذایی نادرست است یا خیر
  • کاهش استرس و داشتن انرژی بیشتر در زندگی، برای داشتن پوستی سالم الزامی است. شما میتوانید با ورزش کردن و تنظیم خواب از میزان استرستان بکاهید.

داشتن روتین روزانه مراقبت از پوست بهترین درمان جوش های چرکی است.

  • داشتن روتین مراقبت از پوست را برای درمان جوش های چرکی صورت جدی بگیرید. به طور خلاصه روتین پوست شامل موارد زیر است
  • پاکسازی صورت با استفاده از شوینده های ملایم
  • استفاده از تونر برای پاکسازی عمیق پوست
  • مرطوب کننده و آبرسان برای جلوگیری از دهیدراته شدن پوست
  • استفاده از محصولات ضد جوش
  • ضد آفتاب ها
  • اسکراب کردن پوست

برای مطالعه ی بیشتر در زمینه ی روتین پوست چرب و جوش دار میتوانید سری به مقاله ی نحوه ی مراقبت و روتین پوست چرب بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

ایمیل و شماره همراه شما هرگز نمایش داده نخواهد شد، وب سایت اختیاریست.

دیدگاه:پیام شما
نامنام شما
ایمیلایمیل
وب سایتوب سایت

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.