معرفی انواع جوش صورت

قبل از درمان انواع جوش ابتدا باید نوع جوش موجود در صورت خود را شناسایی کنیم.  و اینکه دلیل اصلی پیدایش جوش ها بر روی صورت را نیز بررسی کنیم در اصل   زمانی که فولیکول های مو توسط چربی و سلول های مرده ی پوست مسدود می گردند. آکنه نیز بر روی پوست پدیدار می گردد. آکنه یا جوش صورت خود به دسته های متعددی تقسیم میشود که در زیر به آنها اشاره کرده ایم

  • جوش های  سرسیاه:

یکی از انواع رایج جوش در میان افراد جوش سرسیاه است. جوش سرسیاه زمانی بر پوست ظاهر میشود که سلول های مرده ی پوست و ترشحات غدد چربی ، منافذ باز پوست را مسدود میکنند. این نوه جوش بیشتر در پوست های چرب به وجود می آیند. دلیل اصلی سیاهی این نوع از جوش ها اکسید شدن آنها در سطح منافذ پوست میباشد.

  • جوش سرسفید:

جوش های سرسفید نیز یکی از شایع ترین جوش ها در پوست محسوب میشود. این نوع از جوش ها در ردیف خفیف ترین جوش ها در میان انواع جوش قرار میگیرند. در اصطلاح علمی به جوش های سر سفید کومدون نیز گفته میشود. کومدون ها به دلیل پوشیده شدن منافذ پوست با لایه ای نازک ایجاد میشوند در اصل این لایه ی نازک موجب زیر سطح قرار گرفتن توده ی برآمده از تجمع چربی میشود. چون تجمعات چربی توانایی قرار گرفتن در معرض هوا را ندارند از این رو رنگ آنها به شکل سفید یا زرنگ باقی می ماند. به همین دلیل به این نوع از جوش ها سرسفید می گویند.

  • پاپول ها:

پاپول ها یا جوش های قرمز برآمدگی بزرگی بر روی پوست هستند که شکل آنها به صورت گنبدی میباشد. رنگ پاپول ها قرمز و صورتی است و معمولا التهاب و درد اینگونه از جوش ها زیاد است . معمولا با فشار دادن این نوع از جوش های قرمز با هیچ گونه چرکی مواجه نمی شوید. جوش های قرمز یا پاپول ها با بسته شدن منافذ بر روی پوست ظاهر میشوند. در واقع هنگامی که منافذ بر روی پوست مسدود میشود باکتری های عامل اصلی ایجاد جوش در زیر منافذ شروع به پخش شدن میکنند. از طرفی سیستم ایمنی بدن نیز برای مبارزه با باکتری ها ،‌ گلبول های سفید را به خون ارسال میکند تا از این طریق جلوی انتشار باکتری ها را بگیرد.

  • جوش های چرکی:

جوش های چرکی یا پوسچول نیز شبیه جوشهای قرمز هستند با این تفاوت که در درون جوش های قرمز ،‌ چرک های زیادی وجود دارد که ممکن است با فشار دادن موجب انتشار آنها بر روی صورت شوید. چرک موجود در زیر منافذ پوست همان گلبول های سفید مرده ی خون است که برای مبارزه با عفونت توسط سیستم ایمنی بدن منتشر شده بودند در اصل پاپول ها با گذر زمان به پاسچول ها یا همان جوش ها چرکی تبدیل میشوند پس علت پیدایش هر دو نوع جوش مشترک میباشد. شما میتوانید مقاله کامل درباره درمان جوش های چرکی را مطالعه فرمایید.

  • جوش های ندولار:

جوش های ندولار از شدیدترین نوع در میان انواع جوش میباشد. ندولار (nodular acne) یا گرهک ها نوعی برآمدگی بر روی پوست هستند که بسیار عمیق و دردناک می باشد به طوری که با لمس آنها احساس درد در آن ناحیه ی برآمده  را خواهید کرد. مدل جوش های ندولار سفت و بزرگ است و رنگ ها نیز قرمز میباشد. عارضه ی ندولار زمانی رخ میدهد که عفونت شدیدی به عمق پوست نفوذ کند.

حال که با انواع جوش آشنا شدید میتوانید صفحه محصولات مناسب درمان انواع جوش را  مشاهده فرمایید . در ادامه ی مقاله نیز قصد داریم  علت های شایع پیدایش جوش و درمان  انواع جوش را بررسی کنیم.

انواع-جوش-و-راه-های-درمان-آنها

آشنایی با انواع جوش اولین قدم در راه درمان آنها میباشد.

علت جوش صورت چیست؟

همانطور که گفتیم برای درمان انواع جوش ناگزیر هستیم تا  علت  جوش صورت  را نیز بررسی کنیم در  مطالب زیر به چند مورد از علت های اصلی جوش صورت اشاره کرده ایم. شما با توجه به آنها میتوانید به ریشه یابی عارضه ی جوش بپردازید.

  • ژنتیک:

متاسفانه آکنه یا جوش نوعی بیماری وراثتی است. به طوری که اگر پدر و مادر دارای پوستی ناسالم هستند و یا مبتلا به عارضه ی جوش میباشند. به احتمال زیاد فرزند آنها نیز در دوره ی بلوغ با جوش صورت درگیر خواهد بود.

علت جوش زدن صورت

اصلی ترین علت جوش صورت عدم تعادل هورمون ها است.

  • هورمون ها:

میتوان گفت دلیل اصلی پیدایش جوش در سنین مختلف نوسانات هورمونی است. اینکه در دوران بلوغ انواع جوش بر روی صورت ظاهر میشود و یا در ایام نزدیک به دوره ی قاعدگی شاهد پیدایش جوش هایی در ناحیه ی چانه ی صورت خود میشوید. همگی دلیل بر افزایش هورمون تستسترون در بدن می باشد.

  • رژیم غذایی نادرست:

امروزه محققان به این نتیجه رسیده اند که مصرف غذاهایی که  اندکس هیپر گلیسمی بالایی دارند موجب افزایش ترشح انسولین می گردند. بالا رفتن ترشح انسولین موجب بیماری های پوستی نظیر جوش یا آکنه میشود. این غذاها شامل سرخ کردنی ها، فست فود،‌ شیرینی جات و لبنیات میباشد.

  • فقر ویتامین:

از نظر متخصصان پوست کمبود ویتامین هایی مانند زینک ،آ و د موجب پیدایش جوش میشود. بنابراین مصرف غذاهای غنی از ویتامین کمک زیادی به بهبود سلامت پوستتان میکند.

  • استرس و اضطراب:

داشتن استرس در زندگی روزمره موجب افزایش هورمون کورتیزول در بدن میشود. بنابراین ترشح چربی پوست نیز افزایش میابد به این نوع از جوش ها ،‌ جوش های استرس یا عصبی نیز میگویند. این نوع جوش ها بیشتر در افراد بالغ و بزرگسالان دیده میشود.

  • التهاب:

یکی از علت های اصلی ایجاد آکنه بر پوست،‌ وجود التهاب در درون بدن است. بنابراین مصرف داروها و غذاهایی که خاصیت ضد التهابی  دارند در درمان جوش میتواند موثر باشد.

 معرفی راهکارهای موثر برای از بین بردن انواع جوش

اکنون وقت آن رسیده است که به درمان انواع جوش بپردازید. و با از بین بردن جوش برای همیشه به رویای داشتن پوستی صاف دست یابید. در  درمان جوش باید نوع جوش را نیز در نظر بگیریم در  مطالب زیر سعی کرده ایم به صورت کلی جوش ها با استفاد از روش های زیر از بین می روند.

از بین بردن انواع جوش به وسیله ی رعایت نکات ساده در زندگی

  • ابتدا با استفاده از آزمایش خون ، علت جوش صورت خود را ریشه یابی کنید.
  • استفاده از محصولات موضعی حاوی سالیسیلیک اسید و بنزوئیل پروکساید موجب ضد عفونی کردن منافذ پوست میشود. علاوه بر این باکتری های موثر در ایجاد جوش را نیز از بین می برند.
  • صورت خود را روزانه با استفاده از شوینده های ملایم پاکسازی کنید. و از یک روتین مراقبت از پوست با توجه به نوع پوست خود پیروی کنید.
  • سبک زندگی خود را به شیوه ی سالم تری تغییر بدهید.
  • از دستکاری و مالش صورت خود پرهیز کنید.
  • از مواد آرایشی و لوسیون ها در مناطق درگیر با جوش استفاده نکنید.

نکته : با رعایت راهکارهای فوق میتوانید به درمان سریع جوش پیشانی و سایر نقاط بپردازید. زیرا شدت این نوع از جوش ها خفیف و متوسط میباشد. برای درمان جوش ها شدید از نوع ندول ها ، بهتر است زیر نظر پزشک متخصص دوره ی درمانی کاملی را طی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

ایمیل و شماره همراه شما هرگز نمایش داده نخواهد شد، وب سایت اختیاریست.

دیدگاه:پیام شما
نامنام شما
ایمیلایمیل
وب سایتوب سایت

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.