این روزها بیشتر از هر زمان دیگری داشتن پوست صاف و سالم ترند شده و مورد اهمیت قرار گرفته است. یکی از مشکلات پوستی که شدیدا زیبایی و البته سلامت پوست را دچار مشکل کرده است لکه های پوستی است که ممکن است به دلایل مختلفی مثل ژنتیک، تغذیه، مصرف دارو و استرس ایجاد شده باشد. در این وبلاگ قصد داریم تا با چیستی و چگونگی پیدایش ملاسما آشنا شویم و به شما بهترین کرم برای درمان ملاسما را معرفی کنیم که منجر به درمان ملاسما شود.

بهترین کرم برای درمان ملاسما

ملاسما چیست؟

وجود نقاط و یا لکه های روی صورت به احتمال زیاد در اثر یک بیماری پوستی به نام ملاسما ایجاد می شوند. ملاسما یک تغییر رنگ پوست به رنگ های قهوه‌ای ، برنز یا براق آبی است که به دلیل تولید بیش از حد رنگدانه روی پوست تشکیل می شود.

ملاسما به لکه‌ های قهوه‌ ای بر روی صورت افراد بالغ گفته می‌ شود. بیشترین مکان‌ های درگیر گونه‌ ها، پل بینی، پیشانی و لب فوقانی است. ملاسما غالبا در خانم‌ ها دیده می‌ شود و فقط ۱۰% افراد درگیر، مردها هستند. این لک‌ ها در فصول گرم تابستان ‌پر رنگ‌ تر و در فصول سرد و زمستان کم رنگ‌ تر هستند .

به ملاسما اغلب “ماسک بارداری” می گویند ، زیرا تکه های تیره آن – که معمولاً بر روی بینی ، گونه ها و فک ها شکل می گیرند –  در دوران بارداری در این قسمت ها بیشتر نمایان و پدیدارند ، اما این بدان معنا نیست که زنان به همان اندازه که از به دنیا آوردن فرزندشان خوشحال هستند ، از وجود این نوع لک های شرم آور بر روی پوستشان ناراحتی کرده و یا گریه کنند.

طبق آمار موسسه ملی بهداشت ، حدود ۶ میلیون زن در ایالات متحده تخمین زده شده که با ملاسما در گیرند

طبق آمار موسسه ملی بهداشت ، حدود ۶ میلیون زن در ایالات متحده تخمین زده شده که با ملاسما در گیرند که هیچ درمانی دائمی ندارد ، اما می تواند تا حد زیاد و موثری درمان شود؛بنابراین شناخت بهترین کرم برای درمان ملاسما بسیار حائز اهمیت است.

ملاسما چگونه به وجود می آید؟

از عوامل اصلی که در ایجاد ملاسما نقش دارند می‌توان به مسائل ژنتیکی، تغییرات هورمونی، مصرف برخی از داروها و همین‌ طور بعضی بیماری‌ هایی مثل بیماری تخمدان و تیروئید اشاره کرد. همچنین اشعه خورشید فرد را مستعد ملاسما می‌ کند. این بیماری به دلیل تغییرات قابل توجهی که در ظاهر فرد دارد می‌ تواند بر روی اعتماد به نفس فرد اثر فوق العاده‌ ای داشته باشد بنابراین جزء موارد با اهمیتی است و افراد بسیاری به دنبال درمان آن به متخصص پوست مراجعه می‌ کنند.

به گفته پزشک متخصص پوست ، رومئو مورالس دارای مجوز و بورد تخصصی درماتولوژی و متخصص پوست و مو و عضو انجمن ایمنی و سرطان شناسی  : ملاسما به طور معمول با قرار گرفتن در معرض آفتاب و تغییرات هورمونی در زنان ناشی از پروژسترون و استروژن تشکیل می شود و حدود ۹ از هر ۱۰ نفر مبتلا به ملاسما ، زنانی در سنین ۲۰ تا ۵۰ سال هستند.

در حالی که تغییرات هورمونی و نور آفتاب دو عامل اصلی ایجاد کننده این شرایط پوستی هستند ، گاهی ، افراد هم با زمینه های ژنتیکی و یا افراد دارای پوست تیره تر بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

گاهی افرادی که مثلاً در اطراف گرما کار می کنند مانند آشپزها نیز ممکن است به دلیل توانایی گرما در تحریک پوست و  تولید بیش از حد رنگدانه ، مستعد تشکیل این نوع لک ها باشند.

بهترین کرم برای درمان ملاسما

علائم ملاسما یا لک صورت

علائم قابل رویت ملاسما شامل ایجاد لک‌ هایی به رنگ قهوه‌ ای یا خاکستری مایل به قهوه‌ ای در نواحی گونه‌ ها، پیشانی، پل بینی، قسمت بالای لب بالایی و چانه است. همانطور که گفته شده؛ در برخی از افراد این لک‌ ها بر روی ساعد و مچ دست یا روی گردن ظاهر می‌ شوند؛ که البته با شیوع کمتری همراه است. ملاسما جز ایجاد لک و تغییر رنگ بر روی پوست، عارضه قابل احساس یا مشاهده دیگری ندارد اما بسیاری از افراد از ظاهری پوست خود با این لک ها، احساس عدم رضایت دارند و در پی رفع و درمان این لکه ها می باشند.

روش‌ های پیشگیری از ملاسما

  • عدم استفاده از قرص‌ های ضد بارداری
  • پرهیز و محافظت از آفتاب در طول زندگی (از یک کلاه نقاب‌ دار پهن استفاده کنید).
  • روزانه در تمام طول سال از ضد آفتاب با معیار محافظتی بالا (+SPF 50) بر روی کل صورت استفاده کنید. در صورت خروج از خانه در ماه‌ های تابستان ضد آفتاب، باید هر دو ساعت یک‌ بار تمدید شود.ضد آفتاب‌ های حاوی اکسید آهن ترجیح داده می‌ شوند، زیرا مقداری از نور مرئی و اشعه ماورابنفش را نیز پوشش می‌ دهند و مانع از اثر مخرب آن بر روی پوست می‌ شوند. همچنین می‌ توان از کرم‌‌ های آرایشی که حاوی ضد آفتاب هستند استفاده کرد.
  • از یک پاک‌ کننده ملایم استفاده کنید و اگر پوست تان خشک است، از مرطوب کننده سبک استفاده کنید.
  • استتار آرایشی (کرم پودر) برای پوشاندن رنگ‌ تیره ملاسما بسیار ارزشمند است.

بهترین کرم برای درمان ملاسما

داروهای مهارکننده‌های تیروزیناز اصلی‌ترین درمان ملاسما هستند. هدف این است که با مهار تشکیل ملانین توسط ملانوسیت‌ها از تشکیل رنگدانه جدید جلوگیری کنیم.

  • هیدروکینون: به صورت کرم یا لوسیون، در شب به مدت ۲ تا ۴ ماه. این درمان ممکن است در ۲۵ درصد از بیماران درماتیت تماسی (لک و قرمزی) ایجاد کند. این دارو نباید در غلظت بالاتری برای دوره طولانی‌مدت مورد استفاده قرار بگیرد، زیرا با احتمال ایجاد اوکرونوز همراه است (تغییر رنگ خاکستری مایل به آبی شبیه به آنچه که در بیماری آلکاپتونوریا مشاهده می‌شود). کرم هیدروکینون شادی بیوتی، روشن کننده و ضد لک ( درمان لکه های قهوه ای پوست ) است.
  • کرم، لوسیون یا ژل اسید آزلائیک: می‌تواند دوبار در روز استفاده شود و مصرف آن در بارداری هم بی‌خطر است. این دارو هم ممکن است سوزش و تحریک پوستی ایجاد کند.
  • کوجیک اسید: اغلب در فرمولاسیون‌های ضدلک وجود دارد، اسید کوجیک می‌تواند درماتیت تماسی و در موارد کمتر درماتیت تماسی آلرژیک ایجاد کند. کوجبک اسید یک عنصر موجود در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست است. این عنصربه کاهش آسیب های ناشی از نور خورشید، لکه های پیری و جای زخم کمک می کند. خاصیت ضد پیری دارد ، هم برخی از خواص ضد میکروبی که می تواند به درمان آکنه ناشی از باکتری ها یا سایر میکروارگانیسم ها مانند عفونت قارچی (تینیا کرویس) کمک کند. اسید کوجیک گاهی در محصولات بهداشتی و زیبایی برای روشن کردن پوست استفاده می شود. در مورد استفاده، کارشناسان توافق دارند که اسید کوجیک به طور کلی برای استفاده روزانه روی پوست شما بی خطر است.
بهترین کرم برای درمان ملاسما
  • مکانیسم اثر کرم سیستامین نامشخص است اما تصور می‌شود که سبب مهار تیروزیناز می‌شود. یک مطالعه روی ۵۰ بیمار مبتلا به ملاسما نشان داد که کرم سیستامین به میزان قابل توجهی مؤثرتر از کرم دارونما (پلاسیبو) است.
  • اسیداسکوربیک (ویتامینC): همچنین از طریق مس برای جلوگیری از تولید رنگدانه عمل می‌کند. این ماده به خوبی تحمل می‌شود اما بسیار ناپایدار است بنابراین معمولاً با سایر عوامل ترکیب می‌شود. لاو جوجو فوم پاک‌کننده حاوی ویتامین C با حجم ۱۶۰ میلی‌لیتر، یک محصول پرطراوت و مؤثر از خانواده محصولات لاو جوجو است. این فوم تمیزکننده با حاوی ویتامین C طبیعی به پوست شما کمک می‌کند تا آلودگی‌ها و آرایش روزانه را دفع کند و به پوست حس نرمی و تازگی بخشد. 
  • گزارش شده است که کرم متیمازازول (داروی آنتی تیروئید) باعث کاهش تشکیل رنگدانه در ملاسماهای مقاوم به هیدروکینون می‌شود.
  • عوامل جدید تحت بررسی شامل سولفات روی، مکینول، آربوتین و دیوکسی اربوتین (از انواع توت‌ها)، عصاره شیرین‌بیان، روسینول و رسوراترول هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

ایمیل و شماره همراه شما هرگز نمایش داده نخواهد شد، وب سایت اختیاریست.

دیدگاه:پیام شما
نامنام شما
ایمیلایمیل
وب سایتوب سایت

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.