مشاهده جوش در صورت اگرچه نوعی بیماری پوستی محسوب میشود اما دیگر درمیان جامعه به پدیده ای شایع و عادی تبدیل شده است هرچند که هنوز هم مشاهده آن روی صورت جلوی آینه ممکن است بسیار آزار دهنده باشد اما دیگر میتوان آن را کنترل و درمان کرد. تا پایان مقاله شادی بیوتی باشید تا به علت ها و روش های مختلف درمان جوش صورت آشنا شوید.

درمان جوش صورت

جوش صورت چگونه شکل می گیرد ؟

جوش صورت از مشکلات رایج در سنین نوجوانی است که معمولا به دلیل جمع شدن سلول‌ های مرده پوست و چربی در منافذ پوستی در اطراف فولیکول‌ های مو ایجاد می‌ شود. افراد مختلف ممکن است این جوش را به‌صورت سر سیاه، سر سفید یا التهابی تجربه کنند، بخصوص اگر در نواحی گونه‌ ها، پیشانی و چانه دیده شود. در سنین بزرگ‌ سالی نیز می‌توان انواعی از آن را مشاهده کرد که ممکن است ناشی از عواملی همچون تغییرات هورمونی در اثر بارداری یا زایمان، برخی بیماری‌ ها یا مراقبت نادرست از پوست باشد. در ادامه هریک از انواع جوش را بررسی کرده و با بیان دلایل ایجاد آن‌ ها راهکاری برای درمان شان ارائه خواهیم داد.

انواع جوش

  • جوش های سرسفید:
    ظاهر جوش‌ های سرسفید کاملا شبیه لکه‌ های کوچک با سر های سفید است که در اثر اتصال فولیکول‌ ها به چربی و سلول‌ های مرده پوست به وجود می‌ آیند. ‌سبوم لغت دیگری برای چربی طبیعی پوست است اما جای نگرانی نیست.  پوست شما به مقدار مشخصی چربی طبیعی برای محافظت و تغذیه پوست نیاز دارد. در صورتی که سبوم و سلول های مرده پوست بیش از اندازه باشند، شما در معرض بسته شدن منافذ پوست‌ قرار خواهید داشت.
  • جوش های سرسیاه: اگر لکه‌ های کوچکی روی پوست تان مشاهده کردید که شبیه نقاط سیاه بودند، بدانید که شما جوش سر سیاه دارید. جوش‌ های سر سیاه نیز، مانند جوش‌ های سر سفید، از نظر پوستی در گروه کومدون‌ ها قرار می‌ گیرند اما برخلاف جوش‌ های سرسفید که منافذشان بسته است، منافذ جوش‌ های سر سیاه باز هستند و در نتیجه ظاهرشان سیاه است. زمانی که دبریس‌ های داخل فولیکول اکسیده می‌ شوند، جوش‌ های سر سیاه ایجاد می‌ شوند. کومدون‌ ها اصطلاح دیگری برای فولیکول های (منافذ) بسته‌ ی مو است. بنابراین، اگر منافذ تمیز و شفاف بودند، آنها را منفذ و اگر بسته بودند، آنها را کومدون‌ یا کومدون‌ ها می‌ نامیم.
  • پاپول ها: پاپول‌ ها جدی‌ تر از جوش‌ های سر سفید هستند. هنگامی که وجود باکتری، سبوم و سلول‌ های مرده‌ ی زیر پوست باعث التهاب شود، پاپول روی پوست تشکیل می‌ شود. پاپول‌ ها را از قرمزی، تورم و عدم وجود چرک و عفونت تشخیص می‌ دهند. اندازه‌ ی پاپول‌ ها معمولا کوچک تا متوسط است. از آنجا که التهاب و ناراحتی از علائم پاپول‌ ها هستند، بهتر است از هیچ دارویی استفاده نکنید تا پاپول‌ ها بیشتر خشک نشوند. باید محل را نرم و آرام نگه‌ دارید تا زمانی که دارو اثر کند.
  • جوش های چرکی: جوش‌ های چرکی شبیه پاپول‌ ها هستند اما چرک دارند و وجود همین چرک باعث می‌ شود یادآوری اسم آن راحت باشد. از آنجا که این جوش‌ ها دارای عفونت‌ های زرد یا سفید هستند، مانند جوش‌ های سر سفید اما کمی بزرگتر از آنها به نظر می‌ رسند و در هنگام لمس درد دارند. ممکن است اغوا شوید که جوش‌ های چرکی را بلافاصله فشار دهید اما بعدا که با زخمی در جای جوش مواجه شدید تاوانش را پس خواهید داد. درمورد جوش‌ های چرکی باید صبور باشید زیرا باید تا زمانی که سر سفیدشان ظاهر شوند صبر کنید. سپس می‌ توانید به راحتی چرک را خارج کنید.
  • ندول ها یا گره ها: جوش‌ های ندولار یا ندول‌ ها برجستگی‌ های گوشتی، سفت و قرمز رنگی هستند که در عمق پوست ایجاد می‌ شوند. این برجستگی‌ ها معمولا دردناک و ملتهب بوده و در اثر وجود باکتری کاتی باکتریوم در پوست ایجاد می‌ شوند. درواقع این باکتری باعث مسدود شدن منافذ پوستی شده و به سلول‌ های عمق پوست آسیب می‌ رساند. این نوع جوش‌ ها معمولا با عفونت نیز همراه هستند و به همین دلیل می‌ توان آن‌ ها را از انواع جوش‌ های وخیم دانست که می‌توانند لک یا زخم‌ های ماندگار بر روی پوست ایجاد کنند. بنابراین برای درمان آن‌ ها حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. چراکه درمان‌ های خانگی و بدون نسخه قدرت کافی برای از بین بردن آن‌ ها را ندارند.
  • کیست ها: جوش کیستیک شدید ترین نوع جوش است که با عفونت در اعماق پوست همراه خواهد بود. کیست‌ ها معمولا بسیار بزرگ، قرمز، ملتهب و دردناک بوده و چرک زیادی دارند. این نوع جوش‌ ها ممکن است به رنگ سفید نیز بر روی سطح پوست دیده شوند. البته برجستگی‌ های کیست از ندول نرم‌ تر است و این موضوع به دلیل وجود چرک فراوان در آن‌ ها است. اما این نوع جوش آسیب‌ زننده‌ تر است، چرا که اغلب ترکیده و تخلیه چرک‌ های آن باعث آلودگی پوست اطراف و تشدید آسیب می‌ شود.
درمان جوش صورت

دلایل ایجاد جوش‌ها

دلیل اصلی ایجاد جوش در هر جایی از بدن بسته شدن فولیکول‌ های مو است. این فولیکول‌ ها ممکن است با چربی یا سلول‌ های مرده پوست مسدود شده یا به دلایل هورمونی بسته شوند. شایع‌ ترین دلیل بسته شدن فولیکول‌ های مو افزایش بیش‌ از حد سبوم (چربی طبیعی پوست) بوده که خود را به‌ صورت جوش نشان می‌ دهد. اما عوامل دیگری نیز می‌ توانند باعث بروز جوش صورت در بخش‌ های مختلف بدن شوند که در ادامه درباره آن‌ ها بیشتر توضیح خواهیم داد.

۱. استفاده از لوازم آرایشی نامرغوب یا فاسد شده

 استفاده از مواد آرایشی نا مرغوب می‌تواند منافذ پوست شما را مسدود کرده و باعث ایجاد جوش شود. البته در بعضی موارد ممکن است ناسازگاری مواد آرایشی با نوع پوست نیز باعث ایجاد جوش صورت شما شود. بنابراین بهتر است از کرم‌ های آرایشی متناسب با نوع پوست خود استفاده کنید. همچنین در زمان خرید به تاریخ انقضای مواد آرایشی نیز دقت کرده و هرگز از موادی که تاریخ انقضای آن‌ ها گذشته استفاده نکنید. ضمن اینکه برای پاک کردن آرایش خود حتما از مواد پاک‌ کننده مناسب استفاده کنید تا رطوبت پوست شما را حفظ کرده و اثرات مواد آرایشی را به‌ طور کامل از بین ببرند.

۲. وجود برخی بیماری‌ ها و استفاده از داروهای خاص

 معمولا داروهای هورمونی یا داروهای مربوط به مشکلات اعصاب و روان می‌ توانند باعث ایجاد جوش صورت شوند. همچنین وجود برخی بیماری‌ ها نیز می‌ تواند باعث بروز جوش در صورت، بازو ها، سینه یا کمر شوند. در برخی موارد نیز جوش‌ های باسن نشان‌ دهنده مشکلات هورمونی به‌خصوص در مردان است.

۳. سیگار و قلیان

 یکی از شایع‌ ترین دلایل ایجاد جوش در بزرگسالان استفاده از سیگار و قلیان است.

۴. رژیم غذایی نامناسب

 استفاده از غذاهای چرب و شیرین می‌ تواند باعث ایجاد جوش در نواحی مختلف بدن شما شود. اگر ازجمله افرادی هستید که غذاهای آماده و فست فود زیاد می‌ خورید، به شیرینی و قند علاقه فراوانی دارید و شکلات را از برنامه غذایی‌ تان حذف نمی‌ کنید، باید منتظر سر رسیدن جوش‌ ها باشید. ضمن اینکه مصرف برخی غذاهای حساسیت‌ زا نیز می‌ تواند باعث ایجاد جوش صورت یا دیگر نواحی بدن شود. این جوش‌ ها معمولا موقتی بوده و اگر آن‌ ها را دست‌ کاری نکنید خیلی زود از بین خواهند رفت.

۵. آلودگی‌ های محیطی

 معمولا آلودگی به‌ خودی‌ خود باعث ایجاد جوش نخواهد شد. اما اگر از طریق یک زخم باز یا جای جوش به داخل پوست نفوذ پیدا کند می‌ تواند باعث بدتر شدن جوش صورت و التهاب شود.

۶. عوامل ژنتیکی

 تحقیقات علمی نشان می‌ دهد که ژنتیک نیز از عوامل موثر بر ایجاد جوش صورت است. بنابراین اگر پدر یا مادر شما هر دو جوش یا آکنه دارند، احتمال ابتلا به جوش نیز در شما بالا رود.

۷. تغییرات هورمونی در نوجوانی

 جوش از شایع‌ ترین مشکلات پوستی در نوجوانی است. نا متعادل بودن هورمون‌ ها یا افزایش ناگهانی آن‌ ها می‌ تواند باعث تحریک غدد چربی پوست و افزایش تولید سبوم و در نتیجه ایجاد جوش شود.

۸. مشکلات زنانه

 احتمال ایجاد جوش در زنان بزرگ‌سال بیشتر از مردان بزرگ‌سال است. چراکه مشکلات و تغییرات هورمونی در زنان بیشتر از مردان است. معمولا مواردی نظیر عادت ماهانه، بارداری و زایمان یا برخی بیماری‌ های زنانه نظیر سندرم تخمدان پلی کیستیک از دلایل اصلی ایجاد جوش در زنان بزرگ‌سال هستند.

۹. استرس

 اگر همواره در موقعیت‌ های پر استرس به سر می‌ برید باید منتظر ایجاد جوش باشید. در شرایط استرس‌ زا هورمون کورتیزول افزایش یافته و در نتیجه غدد پوستی تحریک‌ شده و سطح چربی پوست بالا می‌ رود.

۱۰. عدم رعایت بهداشت و نظافت پوست

در صورتی‌که از پوست خود به‌ درستی مراقبت نکنید، جوش اولین عارضه‌ ای است که برای شما ایجاد خواهد شد. منظور از رعایت بهداشت شست و شوی پوست پس از استفاده از لوازم آرایشی، قرار گرفتن در معرض آلودگی یا تعریق پس از ورزش است. این عوامل به باز نگه داشتن منافذ پوست و اکسیژن‌ رسانی به سلول‌ ها کمک کرده و از بروز جوش صورت جلوگیری می‌ کند.

درمان جوش صورت

پس از اطمینان از سلامت داخلی بدن و زندگی کم استرس، داشتن روتین پوستی سالم و ضد جوش میتواند کمک بسیار بزرگی به کنترل و درمان جوش ها کند. برخی از این موارد را به شما معرفی میکنیم:

ماسک درمان جوش صورت

این ماسک بسیار اقتصادی و موثر دارای ۷ ساشه است که می تواند برای هر فرد استفاده شود. ماسک درمان جوش صورت حاوی انواع عصاره های طبیعی است که می توانید تاثیر موردی هر کدام از آن ها به طور دقیق و کامل در فروشگاه شادی بیوتی بخوانید. در ادامه به فواید و اثرگذاری ماسک درمان جوش صورت اشاره کردیم:

  • تسکین دهنده ، ضد التهاب ، آنتی اکسیدان ، آنتی میکروب ، آنتی باکتری و ضد عفونی کننده
  • پیشگیری و درمان انواع جوش و آکنه
  • کنترل چربی ( سبوم ) پوست و درمان منافذ
  • پیشگیری و درمان چین و چروک های سطحی
  • بالا بردن خاصیت ارتجاعی پوست در نتیجه سفتی و لیفت پوست
  • پاکسازی منافذ
  • لایه برداری پوست در نتیجه روشنی ، پیشگیری و درمان تیرگی و لک
  • درمان جوش های سر سیاه
  • رطوبت رسانی و آبرسانی عمیق
  • محافظت از پوست در برابر اشعه های مضر آفتاب

فوم شستشو صورت

شوینده تی تری یا درخت چای محصولی موثر برای شستشو صورت است که حاوی عصاره درخت چای و نعنا است. این شوینده  با خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی روغن درخت چای، به پوست شما کمک می‌ کند تا از آکنه‌ ها، جوش‌ ها و ترک‌ های چربی ناشی از آلودگی‌ های محیطی و آرایش پاک شود.

  • خاصیت ضد باکتریایی: شوینده درخت چای صورت حاوی خواص ضد باکتریایی روغن درخت چای است که باکتری ها و میکروب های پوست را از بین می برد و از بروز جوش جلوگیری میکند.
  • تمیزکننده عمقی: فرمولاسیون ملایم این شوینده با حفظ رطوبت پوست، آلودگی‌ها و آرایش را از پوست پاک می‌کند و به پوست شما تازگی و طراوت می‌بخشد.
  • آبرسان: استفاده منظم از شوینده تی تری باعث آبرسانی پوست می شود.

کوکتل درمان جوش صورت

این محصول اثرات ترمیمی خود را از طریق مرطوب کردن موضع و حذف باکتری‌ های مولد جوش ایجاد می‌ کند و همچنین لایه میانی پوست را به صورت مستقیم تغذیه می‌ کند و با کمک به کلاژن‌ سازی منجر به لایه‌ برداری از جای جوش‌ های قدیمی صورت می‌ شود.

ویژگی های کلیدی کوکتل درمان جوش صورت عبارت اند از:

  • درمان کننده جوش و جای جوش و لکه های قدیمی
  • این محصول حاوی سیتریک اسید می باشد که همان ویتامین سی است و کسانی که مستعد جوش هستند و تمایل دارند از ویتامین سی برای روشن شدن پوست و برطرف شدن کدری استفاده کنند ولی در عین حال با ویتامین سی جوش میزنند می توانند با خیال راحت از این محصول استفاده کنند زیرا باعث جوش نمی شود
  • برطرف کننده کدری و تیرگی پوست
  • حفظ رطوبت و ترمیم سریع جای جوش
  • کاهش خارش پوست و بازسازی اپیدرم

دیدگاهتان را بنویسید

ایمیل و شماره همراه شما هرگز نمایش داده نخواهد شد، وب سایت اختیاریست.

دیدگاه:پیام شما
نامنام شما
ایمیلایمیل
وب سایتوب سایت

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.